Через опозицію в Україні може виникнути політична криза. Детальніше про такий розвиток подій розповів політтехнолог Віталій Бала у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Експерт попереджає, що у разі початку протестів восени на вулицях варто очікувати жорстокішого розвитку подій, аніж це було у 2014 році. «Ми перейшли той поріг, я б сказав толерантності. І вже не існує сакральності влади», - підкреслює він. Зараз же, каже Бала, рівень життя українців значно впав, а це на руку певним політичним лідерам, якщо вони покажуть особистий приклад.

Аби не бути голослівним, політтехнолог згадує, як раніше його запитували про причини відсутності протестів на вулицях. Він відповів, що депутати Верховної Ради не демонструють своєї готовності віддати життя за людей. «Якщо ви цього не показуєте, якщо ви кричите, а потім виходите і між собою обіймаєтеся і цілуєтеся, і всі про це знають, а потім ви закликаєте, щоб ми вийшли… Це ж нонсенс», - пояснює гість програми. Тобто, констатує він, політичні сили не можуть закликати людей виходити на протести і водночас підтримувати між собою дружні відносини: у такому разі на мітинги ніхто не прийде.

Як стверджує Бала, сьогодні є всі передумови для того, аби через опозицію почалася політична криза. І, на його думку, вона може вилитися у суспільну, якщо вчасно не відбудуться дострокові парламентські вибори. «Для того, щоб ми рухалися еволюційним шляхом, і щоб не дійшли до певної точки біфуркації, коли вже ніхто не буде контролювати процеси… Позбавивши монобільшості чинну владу у Верховній Раді, ми зможемо її трохи збалансувати», - переконаний експерт.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бала заявив, що осінь може стати лакмусовим папером для влади і для опозиції.

Також Знай.ua писав про те, що Бала пояснив, чому Монастирський саме зараз призначив Геращенка своїм радником.