У новій програмі «Акценти» з блогером Тетяною Резвін фінансовий експерт Михайло Стрельніков розповів, що таке єдиний реєстр боржників і для чого він створений.

«Єдиний реєстр боржників - це реєстр, який існує в Україні вже досить давно, яким можуть користуватися фінансові установи при видачі будь-яких кредитів або державні органи. В єдиному реєстрі боржників прописані люди, які мають борги перед виконавчою службою, перед банками або борги з аліментів. Цей реєстр існує для виконавчої служби, щоб подивитися чи входить людина в список боржників», - сказав він.

Стрельніков розповів, що будь-який громадянин може перевірити сам себе на знаходженні в реєстрі боржників. І іноді з нашою недосконалою законодавчою базою і судовою системою, підтвердив він, з подивом може виявити в реєстрі своє прізвище, не маючи при цьому ніяких боргів. На даний момент в Україні, повідомив він, цьому реєстру стали приділяти набагато більше уваги, ніж раніше, хоча він існує і ведеться вже давно.

«Тому що реєстр боржників зараз веде НБУ, а раніше його вели для банків бюро кредитних історій - це комерційна організація, в яку могли зайти банки і подивитися кредитну історію позичальника. На підставі якої приймалося рішення видавати чи не видавати кредит позичальнику, чи є у цієї людини ще які-небудь борги крім кредитних. Тому що не всі були відверті і говорили про борги з аліментів або інші борги. Так що такий реєстр існував досить давно», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бабенко, що у нас така Державна виконавча служба, що вони не дуже хочуть щось робити.

Також, Знай.ua писав про автоматизований арешт: рахунки українців почали блокувати, що змінилося для боржників.