Українцям потрібно поміняти світогляд і перестати озиратися на більш сильних і успішних сусідів, а ставати успішними самим. Так вважає директор з маркетингу групи компаній «Инфомир» Ігор Окландер. У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» він розповів про те, що, на його думку, може допомогти це зробити.

«Потрібно подумати про те, щоб нас не захопили, ми повинні стати сильними. А для того щоб стати сильними, ми повинні стати багатими. А для того щоб стати багатими, потрібно подумати, як заробляти гроші. Ніхто нам ці гроші з неба не подарує, ніякий добрий дядько, великий друг не принесе в валізці. А якщо і принесе, то, напевно, щось за це попросить. І якщо ми не займемося своєю економікою своїми руками - нас не чекає нічого хорошого», - вважає він.

Тут ініціативу має проявити держава, в чиїх інтересах мати розвинену економіку і виробництво. Це стосується і адекватної системи оподаткування.

«Я не є профільним фахівцем у фіскальній справі, але можу сказати з досвіду представників тих країн, з якими я спілкувався, що там присутні значні преференції для окремих галузей, в тому числі наукомістких. Існують податкові канікули, які дозволяють якраз у перші, дуже важливі роки для цих компаній, акумулювати кошти для того, щоб зробити технологічний ривок», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Окландер констатував в Україні негативне сальдо торгового балансу, за підсумками 2020 року – близько одного відсотка.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.