Влада повинна будувати свою тарифну політику так, аби вона була сприятливою для українців. Детальніше про це розповів політолог Андрій Багінський у програмі «Суть подій».

Як каже гість програми, сьогодні відбувається невпинне зростання тарифів, на яке ніхто не може повпливати.

Аби не бути голослівним, він розбирає цю ситуацію детальніше. «По електроенергії, ми бачимо, що трошки зупинилися цей процес, але накладені витрати на електрогенеруючі компанії (наприклад, Енергоатом)», - зазначає Багінський.

Також політолог коментує ситуацію з газом: ціни ростуть на зовнішніх ринках, а відтак і в Україні справи йдуть погано. Як підкреслює експерт, велике підприємство не може дати гарантії того, що ціни не завищать.

Загалом він радить не брати ідею глобального ринку просто на віру. «Нам треба в першу чергу вибудовувати свою соціальну політику, орієнтовану на наше населення», - підкреслює гість програми. На його думку, влада у своїй тарифній політиці повинна передусім захищати інтереси суспільства. Натомість, зазначає Багінський, Кабінет міністрів не має перед населенням зобов’язання створювати соціальні компенсатори.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Багінський заявив, що Україна знаходиться в конфронтації з деякими країнами, але продовжує з ними торгувати.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, в яких регіонах будуть платити більше за опалення у цьому сезоні.