Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, чи піднімалося на зустрічі Байдена і Зеленського питання стримування Росії. За його словами, підтримка територіальної цілісності України стала вже «дипломатичним дрес-кодом».

«Найменше ця зустріч стосується стримування Росії. Фоново може десь і є. Але я б всю цю історію у зв'язку з підписаним комюніке, який більше має значення на перспективу, а не на сьогоднішній день, я б її назвав «партнерство заради безпеки і трансформації України», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, в самому комюніке немає пунктів про стримування Росії, хоч ми і розраховували саме на це. Як зазначив Карасьов, по Донбасу і Північному потоку-2 – взагалі нічого, хоча це, за його словами, ймовірно обговорювалося в таємній частині зустрічі.

«Є запевнення в підтримці територіальної цілісності України, але це вже чергове і протокольне «заклинання»: зрозуміло, що без цього ніяк – «дипломатичний дрес-код». Можливо, ми вже хотіли, щоб було остаточно сформоване стратегічне партнерство між Україною і США заради стримування Росії, але цього в комюніке немає», - підкреслив Карасьов.

Як зазначив експерт, американці зробили акцент більше на внутрішній трансформації України, і це зійшлося з тим, що Зеленський приїхав з планом цифрової, аграрної та інфраструктурної трансформації.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, як рейдерські захоплення промислових об'єктів б'ють по економіці.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що спорт не може бути поза політикою.