Політолог-міжнародник Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар» розповів, через що все ж таки відбулася зустріч Зеленського і Байдена, а також порівняв останню із зустріччю Порошенко з Трампом у 2017 році.

«В принципі можна сміливо стверджувати, що мої очікування від зустрічі повністю виправдалися», - заявив Ялі.

Він зазначив, що спільної пресконференції за підсумками бесіди Зеленського з Байденом не відбулося, як і після зустрічі Порошенка з Трампом у 2017 році, коли Порошенко давав брифінг за парканом Білого дому. На думку політолога, об'єднує ці дві зустрічі те, що для американських президентів вони були вимушеними, а не бажаними, під тиском опозиції і для того, щоб купірувати хвилю критики.

«Байден же взагалі спершу зустрівся з Путіним у Женеві і досяг конкретних домовленостей, нехай і не публічних. Тепер же йому потрібно було відвернути увагу американської громадськості після невдалого виведення військ з Афганістану. А також дати сигнали Києву, що США не кинуть Україну після операції з Меркель і Путіним по Північному потоку-2, вона не стане наступною після Афганістану. І такі запевнення Байден зробив ще перед початком зустрічі», - розповів Ялі.

За словами експерта, ми їх чуємо вже 7 з половиною років, однак варто звернути увагу також на те, що, якщо немає спільної пресконференції, значить нічого було заявляти за її підсумками і ніяких нових домовленостей за підсумками особистої зустрічі президентів США і України досягнуто не було. А всі заготовлені кліше, додав Ялі, були сказані ще до її початку.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.

Також Знай.ua писав про те, що Щерба пояснив, як Європа сприймає націоналізм.