У програмі «Tiger news» громадський діяч Віктор Андрусів розповів, де державі шукати ідеологію для власного розвитку.

На думку гостя програми, Україна не має ідеології і це є причиною всіх її проблем. Він пояснює, що ідеологію не можна знайти десь ззовні, її формує суспільство, передусім політична еліта, яка її і поширює.

Аби не бути голослівним, Андрусів розповідає, як формується ідеологія в інших країнах. «На Заході політик інформує людей про свою позицію, він пропонує зробити якісно нові кроки, а не просто, наприклад, збільшити пенсію», - підкреслює він. Експерт додає, що на Заході люди турбуються передусім про майбутнє своєї держави, про її конкурентоспроможність, про екологію, тощо.

Натомість в Україні, каже гість програми, інший підхід. «У нас всі дивляться тільки на соціологію. Політики бачать, що громадян хвилює тема тарифів – і всі говорять про тарифи. Але так не формується ідеологія, тут немає лідерського початку», - пояснює Андрусів.

Водночас, зауважує він, держава повинна бути конкурентоспроможною. Зокрема, експерт коментує ситуацію з економікою: поки вона мала, криза робочої сили не відчутна. «Однак як тільки ми станемо зростати хоча б на п'ять відсотків, така криза вдарить по нас вже на наступний рік. Знадобляться молдавани, угорці, румуни – хто завгодно, лише б вони працювали. Своєю робочої сили нема», - попереджає гість програми.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На його думку, відсутність ідеології та такий підхід призводить до того, що влада не приймає нові рішення, тому що боїться помилитися. Загалом Андрусів відзначає, що Україні бракує амбіцій: вона навіть не намагається нічим вразити світ.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що українці не мають перемог і не знають своїх лідерів.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів заявив, що українці почуваються принижено у своїй же країні.