Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, що Україна має більший ресурс, але все одно поступається країнам з меншими можливостями. Експерт пояснив це на прикладі зі Словаччиною.

«Ми на останньому місці з 45 країн. У нас ВВП на душу населення в районі 3 тисяч доларів на рік, а сусідня Словаччина – 20 тисяч. Вони жебраки порівняно з нами: у них немає ні морів, ні транзитних потоків і у них немає такого потоку туристів», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, незважаючи на те, що Словаччина не має багато того, що має Україна, вона має більший ВВП на душу населення. Як зазначив економіст, хоч у Словаччини і менше виробництв і атомних електростанцій, ніж в України, але у них повністю оновлена інфраструктура.

«У нас «втомлена» інфраструктура на 80%, а у них на 80% вона оновлена. У них мінімальна пенсія в районі 600 євро і у них створюються робочі місця», - підкреслив Атаманюк.

Виходячи зі слів економіста, Україна має набагато більший ресурс, але Словаччина, яка у багато в чому відстає від нашої країни, нас випереджає за якістю життя. Як зазначив Атаманюк, словаки повертаються назад до Словаччини з інших країн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що 14% українців голодують.

Також Знай.ua публікував слова Атаманюка, що кожен рік долар дорожчає на одну гривню.