У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» суддя Конституційного суду України у відставці Віктор Шишкін припустив, чим для України закінчиться відкриття земельного ринку.

Передусім колишній суддя зазначає, що варто очікувати зростання конституційної кризи в Україні, а її причини слід шукати у діях влади. «Якщо держава не поважає власну Конституцію, то і її ніхто не буде поважати – ні всередині, ні зовні», - підкреслює він.

Ситуацію із відкриттям земельного ринку в Україні Шишкін оцінює двояко. «Якщо у когось течуть слинки при думці про те, як він прикупить землі, то в цьому нічого страшного немає», - каже він. З іншого боку, екссуддя попереджає, що справжні проблеми виникнуть через те, що українці почнуть брати кредити під заставу землі.

Водночас Шишкін зазначає, що тепер ця ситуація цілком реальна, адже навесні внесли відповідні поправки: можна будь-якому банку дати землю в заставу. «А чи можна назвати в нашій країні хоч один банк з чисто українським капіталом? Хіба що Національний банк, але він кредити не видає. Отже, землю зможуть отримати іноземці», - пояснює він.

Екссуддя зазначає, що в Україні є банки не лише з іноземним капіталом, але й просто іноземні. Тому він робить такий висновок про відкриття ринку землі: «Це спосіб відчуження української землі від українців».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ніколаєнко заявив, що продавати землю іноземцям не можна ні в якому разі.

Також Знай.ua писав про те, що Топал розповів, чи вплине ринок землі на ринок нерухомості.