Дворазовий чемпіон світу з бодібілдингу, майстер спорту міжнародного класу, тренер Андрій Хомицький у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном» розповів про свою спортивну юність.

«Я вчився в спортивному інтернаті в Луцьку, грав у професійній волейбольній команді. З шостого класу почав тренуватися, а у восьмому мене забрали до спортивного інтернату, де, власне, і почався мій професійний спорт. Тому можна сказати, що в бодібілдинг я прийшов з волейболу», - розповідає він.

Він каже, що прийшов у бодібілдинг неусвідомлено, а волейбол був тим видом спорту, без якого не уявляв своє життя.

«Я не думав, що колись я не буду займатися волейболом. А підтримка фізичної форми, свого функціоналу було як додатковим заняттям до волейболу, щоб я міг складати конкуренцію в волейболі. В силу невисокого зросту мені потрібно було якось компенсувати цей, можна сказати, недолік. Тому що 188 сантиметрів - це ніщо для волейболу. Мені потрібно було тренуватися, качати стрибок, бути функціонально більш витривалим, ніж інші волейболісти. З волейболу було одне тренування ранком як зарядка, крос, заняття загально-фізичною підготовкою. Після цього ще два тренування, в обід і ввечері. Годинне тренування була ранкове, а в обід і вечірнє - півтори - дві години. Субота і неділя були вихідними», - згадує спортсмен.

Щодо користі чи шкоди спорту великих досягнень він дотримується думки, що повинна бути доцільність.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Дивлячись який вийде результат, - каже Андрій Хомицький. - Як іти цим шляхом. У будь-якому випадку це ризик, як і в будь-якій гідній справі. Що б ти не робив - тобі доводиться завжди ризикувати. Цьому заняттю людина присвячує основну частину молодості», - підсумовує він.

Знай.ua повідомляв, що на думку Зозулі, Київ має ексклюзивні умови для занять водними видами спорту.

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський засудив обійми олімпійської чемпіонки з росіянкою: «Надто багато смертей між цими народами задля цьомочок і обіймашок».