Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, кому в першу чергу проведуть перерахунок пенсій і які зміни щодо розміру пенсій були прийняті Верховною Радою.

«Кабмін підвищив мінімальні пенсії для 36 тисяч українців. Хто ця категорія людей? Кабінет міністрів провів перерахунок пенсій для осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Але, виявляється, це лише перший етап наступної хвилі індексації», - повідомила Завальнюк.

Вона розповіла, що рішення прийнято згідно зі змінами, внесеними раніше Верховною Радою в закон «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». За її словами, перерахунок проведено з 1 липня 2021 року.

«Мінімальні розміри пенсій для осіб з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, становлять для першої групи інвалідності - 6000 гривень, для другої групи інвалідності - 4800 гривень, для третьої групи інвалідності - 3700 гривень, для дітей з інвалідністю - 3700 гривень. В цілому перерахунок пенсій отримали 35,9 тис. осіб, середній розмір підвищення пенсій становить 2 337,16 грн», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, Верховна Рада 29 червня внесла зміни до закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб. Президент підписав вказаний закон 1 липня.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«До другого читання в законі була врахована поправка, згідно з якою розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не можуть бути нижче 6000 грн для першої групи інвалідності, 4800 грн - для другої групи, 3700 - для третьої групи і дітей з інвалідністю», - розповіла Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заперечив можливість впровадити накопичувальну пенсійну систему в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів заявив, що українці почуваються принижено у своїй же країні.