Яким має бути харчування бодібілдера, чи є в ньому місце різним хімічним добавкам і чи потрібні вони людині, яка активно займається спортом? Про це у програмі «Головне питання з Борисом Бронштейном» розповів дворазовий чемпіон світу з бодібілдингу, майстер спорту міжнародного класу, тренер Андрій Хомицький.

«Я не прихильник формулювання «спортивне харчування» в тому плані, що ця добавка сама і відповідає на це питання в тому випадку, якщо тобі чогось не вистачає, і тобі потрібно додати. У мене до цього таке ставлення: якщо ти не здатний набрати достатню кількість необхідних тобі макронутрієнтів, якщо ти можеш з'їдати досить різноманітну кількість білка, якщо твій раціон і фінансова складова не дозволяють тобі харчуватися досить якісно, ​​щоб готуватися до змагань, то придумали такі речі як добавки», - розповідає він.

Як людина, котра вкрай рідко вживає харчові добавки, він не виключає їхнього застосування в окремих випадках.

«Я повернувся сьогодні вночі і у мене було багато справ, і сьогодні у мене вийшло тільки поснідати. Я б, наприклад, до вечора міг би собі дозволити випити один протеїновий шейк просто для того, щоб підтримувати певний стан свого організму і не давати можливості м'язового руйнування. Хоча я розумію, що в тому ритмі, в якому я живу, та кількості сну, яка у мене є, суперечить всім тим правилам, які нібито стверджують, що в такому форматі неможливо зробити певну фізичну форму. У мене реально виходить перебувати в нормальній фізичній формі без добавок, хоча раніше я так не вважав», - зазначає чемпіон.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що на думку Зозулі, Київ має ексклюзивні умови для занять водними видами спорту.

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський засудив обійми олімпійської чемпіонки з росіянкою: «Надто багато смертей між цими народами задля цьомочок і обіймашок».