Сполучені Штати виявилися не готовими псувати свої відносини з Росією та Європою на користь України. Так сказав політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня», підсумовуючи зустріч президента Зеленського з Байденом у Вашингтоні.

Ведучий зазначає, що у своїй оцінці результатів візиту президента України у США виходить з позиції національних інтересів, державних завдань і цілей. А відтак, каже він, під час візиту Зеленського ключові питання не вирішені, а стратегічні домовленості – не зроблені.

Загалом Бортник робить такий висновок щодо позиції американців: «США не готові жертвувати своїми відносинами з союзниками, наприклад, Німеччиною, і Женевським переговорним процесом з РФ заради України». Експерт додає, що Сполучені Штати в принципі не мають якоїсь стратегії щодо майбутнього України, розроблена лише тактика. Натомість позиція України, підкреслює він, більш зрозуміла: «Позиції Зеленського ще більш посилить заявлена реанімація Комісії стратегічного партнерства між США та Україною, створеної ще при Кучмі».

Аби не бути голослівним, політолог нагадує, що США відмовилися приєднуватися до переговорів щодо Донбасу та якось змінювати свою позицію щодо Північного потоку-2, хоч і підписали з Україною угоди у сфері оборони. «Ми отримали відмову визначення термінів інтеграції в НАТО, швидше за все, відмову в отриманні гарантії безпеки від США за прикладом Південної Кореї, Японії і інших не «НАТОвських» країн, найважливіших партнерів США», - розповідає він.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що зустріч із Зеленським була для Байдена вимушеною, а не бажаною.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, які завдання отримав Зеленський від Байдена.