У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про цьогорічні суми індексацій та прибавки до пенсій.

«Те, що зробили надбавку до пенсії хоч і невеличку, це краще, ніж нуль, тому що у 2014 - 2015 році взагалі були заморожені всі пенсії, заробітні плати, соціальні стандарти та прожитковий мінімум для різних категорій громадян не зростав. Восени з 1 жовтня вже втретє обіцяють підвищити пенсії і сподіваюсь, що виконають свою обіцянку додати по 400 гривень пенсіонерам, яким вже виповнилося 75 років», - повідомив він.

Павловський сказав, що це буде єдина така надбавка до пенсій, а індексація була проведена, але не для всіх, її отримали десь половина пенсіонерів. Вона була проведена 1 березня і частина працюючих пенсіонерів отримали її з запізненням десь 1 липня, підтвердив він, ця індексація була невелика, десь в районі ста гривень. Ще з першого липня зріс прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, підкреслив він, що призвело до зростання мінімальної пенсії на 80 гривень.

«Але так не для всіх, бо у нас є пенсіонери рівніші за інших, тому для однієї групи пенсіонерів зростання пенсії в цьому році відбулося на 9 425 гривень, я маю на увазі суддів. І в середньому їхня пенсія складає 77 300 гривен, також у нас є більш менш привілейовані пенсіонери - це колишні прокурори, пенсія яких складає за 20 000 гривень, бо вона складає 80% від заробітної плати. Поліціанти отримують пенсію 50% від заробітної плати, тому у них виходить приблизно більше 7 000 - 8 000 тисяч гривень. У всіх інших в країні пенсія приблизно 3 000 тисяч гривень», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ткача, якщо пенсійний внесок буде прописаний в законодавстві, то наймач вже не зможе сказати «ні».

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, як самостійно контролювати нарахування та індексацію пенсій.