У новому випуску програми «Головне» на каналі «my.ua» з блогером Катериною Павловою військовий експерт Олександр Мусієнко розповів про можливість перекидання Росією частини військ з Донбасу для свого захисту в Середню Азію.

«Ситуація з Афганістаном може зіграти Україні на руку. Тому що РФ дуже велика країна і тримати фронт постійно з Заходу і зі Сходу важко, при цьому і на Півночі у них теж є бази в надії на те, що Арктика тане і у них там буде Північний морський торговельний шлях. Тому все це тримати в комплексі дуже складно, і де буде виникати якась загроза, вони туди і будуть перекидати свої сили», - підкреслив він.

Мусієнко сказав, що за Азією РФ зараз буде стежити обов'язково і певною мірою це зіграє на руку Україні. Але поки, вважає він, на наш превеликий жаль відбуваються військові навчання РФ, в тому числі біля кордонів Донецької області, і як тільки відбуваються такі навчання, у нас на фронті відбувається ескалація. Починаються обстріли по мирному населенню і збільшується число загиблих на фронті, повідомив він, і це все збігається в часі, якщо проаналізувати всі російські навчання.

«Тому що прибуває нове озброєння з Росії, боєприпаси, люди заходять звідти. Зазвичай завжди сезонні загострення відбуваються навесні і восени, а в Росії загострення відбуваються завжди у серпні, коли всі у відпустках і відпочивають на морі і розслабляються. У них в цей же час була Грузія, наступ на Іловайськ в Україні та багато інших подій. А зараз в РФ йде ряд військових навчань, і як тільки відбуваються десь навчання, ситуація завжди загострюється», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Дзівідзінського, що піклуватися про Україну будуть тільки після того, як свої особисті інтереси реалізують.

Також раніше для Знай.ua Корчілава розповідав, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.