Глава наглядової ради Асоціації Біоенергетиків України, народний депутат 4-го скликання Володимир Майстришин у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про проблеми енергоефективності перед опалювальним сезоном.

«Вона (ця тема, - ред.) є не просто актуальною, для населення вона є складною. Будь-які розмови про енергоефективність впираються на те, що «ага, енергоефективність – це така штука. Найкраща енергоефективність – це вимкнути конфорку». Колись навіть такий був термін «енергозбереження». Що таке енергозбереження? Це зберегти енергію, не використовувати її. То й що? А енергоефективність – більш правильний термін», - каже експерт.

За його словами, сьогодні в Україні Фондом енергоефективності ніхто не користується.

«Там, я можу помилятися, біля 3 млрд доларів. І населення закликають ним користуватися, а воно не хоче. Чому? Тому що це треба з кишені виймати… Має бути співфінансування. Тобто ми маємо бути відповідальні за своє буття, і зі своєї кишені також витрачати певні кошти. Як мінімум 20% ми маємо дати своїх коштів – там до 30%. 70% навіть і більше може давати цей Фонд. Але ним ніхто не користується! Ці кошти мають витрачатися тільки на утеплення будинків… Але на сьогоднішній день ці гроші ніхто не використовує. А це десь 30%, можливо, можна було б заощадити», - сказав Майстришин.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Завальнюк розповіла, для кого зменшили ціни на світло.

Також Знай.uа писав, що Кушнірук розповів, як потрібно змінити систему постачання води у старих будинках.