Білоруський політик, економіст, президент Науково-дослідного центру Мізеса Ярослав Романчук у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів, як був свідком розпаду СРСР. Після закінчення вишу він планував зайнятися науковою роботою в аспірантурі.

«Але трапилося найбільше свято ХХ століття - серпневий путч. Я пам'ятаю, зустрів цю звістку в поїзді. Пам'ятаю «Лебедине озеро», ми ходили на площу в Мінську, там було мало людей. Але, врешті-решт, прийшла перемога, прийшла незалежність. Чесно кажучи, все це було незвично, мало хто розумів, що це означає. Розвал Радянського Союзу був майже в повітрі, але ні в кого не було відчуття, що велика імперія розпалася», - говорить він.

Це було вікно можливостей, на яке колишній студент дивився без знань економіки.

«Тоді я економіку практично не знав, підручники політекономії - це щось інше. Тоді я вирішив спробувати себе в бізнесі, зрозуміти, що таке підприємництво. Мене запросили працювати начальником відділу зовнішніх зв'язків республіканського Союзу підприємців. Тоді ми організовували перші виставки, перші інвестори, приватизація, інвестиції. Це була тема, яку я вбирав у себе для того, щоб зрозуміти, як працює світ капіталу, західний світ», - згадує він.

У його білоруському рідному селищі не було зомбування радянським телебаченням.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

«Не було ОРТ, не було Першого каналу. Було польське телебачення, радіо «Свобода», ВВС, Сєва Новгородцев. Це було дуже добре», - зауважує Романчук.

Раніше Знай.uа повідомляв спогад Ланового, що Керівники «Фіат» збиралися замовити на «Мотор Січ» коробку передач, але через корупцію відмовились.