Чим Сполучені Штати можуть допомогти повернути українських полонених з окупованих територій Донбасу та Криму? На це питання відповіла колишня уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

На думку гості програми, звільнення українських полонених – завдання першочергової важливості.

Також Лутковська схвально оцінює рішення президента України передати Байдену список незаконно взятих під варту громадян. «Тому тут я абсолютно підтримую цю дію пана Зеленського. Я вважаю, що це було абсолютно правильно. Великий молодець», - підкреслює вона.

За словами колишньої уповноваженої ВР з прав людини, США можуть посприяти звільненню українських полонених, якщо, наприклад, вони приєднаються до Нормандського формату або ж якщо Байден просуватиме це питання на зустрічі з Путіним.

Лутковська акцентує на тому, що у процесі звільнення українських полонених Нормандський формат відіграє не останню роль. Як вона пояснює, ця проблема має розглядатися в рамках Мінської платформи, але на неї значною мірою впливає Нормандський формат. «І саме в Нормандії свого часу домовлялися про те, що повинен бути обов'язково процес одночасного звільнення осіб», - констатує гостя програми.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Курбан заявив, що Америці вигідно не загострювати відносини з Росією.

Також Знай.ua писав про те, що Лутковська розповіла, хто може допомогти Україні звільнити 450 утримуваних українців.