Економічний експерт Юрій Гаврилечко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» висловився про допомогу, яку Україні надають її партнери.

«Жодної допомоги Україні ніхто не надає, і ніхто ніколи не надавав. Гроші, які тобі дають у користування за якийсь відсоток, – це не завжди кредит, але завжди борг, і до допомоги це не має жодного відношення. Навіть ті гранти, які Україна отримувала, в своїй абсолютній більшості залишалися в тих країнах, які ті самі гранти видавали. Тому що вони йшли на оплату послуг їхніх фахівців, які часто з'являлися в Україні на фуршетах і презентаціях. І на цьому все закінчувалося», - каже експерт.

На його думку, теоретично це можна назвати допомогою, адже грант безоплатний, але це не є допомогою для України.

Також Гаврилечко зазначив, що кредит завжди має дуже чіткі позначення і критерії.

«Кредит повинен бути цільовий, забезпечений, платний, поворотний і тимчасовий. Тобто кредит повинен бути на щось цілком конкретне, під заставу чогось не менш предметного, відповідно, з оплатою в чітко виражених одиницях і процентах, виданий на певний час і, відповідно, гарантований до повернення. І під всі ці 5 критеріїв є ще один, шостий – у будь-якого кредиту є план по нормі прибутку, який очікується на кожен вкладений долар, гривню, отриману з цього самого кредиту», - сказав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Гаврилечко розповів, скільки в Україні працездатного населення.

Також Знай.uа писав, що Гаврилечко розповів, з яких елементів складається система управління в Україні.