У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про скасування споживання карантинних соціальних норм за комунальні послуги.

«Уряд ухвалив рішення, що з 1 жовтня так звані карантинні соціальні норми споживання треба скасувати та ліквідувати їх взагалі. Вони були введені десь рік тому, коли були перші локдауни і там передбачалося підвищення на 50% всіх норм споживання. А зараз вирішили, що всі здорові та щасливі, тому їх можна скасувати», - розповів він.

Павловський сказав, що насправді це призведе на практиці до того, що виплати субсидій на воду, тепло, опалення та світло будуть десь в половину меншими і кожна родина отримає в результаті субсидій десь на 300 - 700 гривень менше, ніж отримувала до цього.

«А ці карантинні норми соціального споживання комунальних послуг залишаються тільки для червоних зон, а всі інші позбавляються цієї надбавки. Але коли вводиться червона зона, там є неприємні наслідки, бо починається тотальний локдаун й карантинні обмеження з закриттям підприємств, не пускають в транспорт людей, ми це вже все переживали», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Також раніше для Знай.ua Павловський розповідав, що уряд фактично зменшив соціальні норми споживання, які вводились під час карантину.