Що Україна може зробити у зв'язку з запуском «Північного потоку-2»? Ситуацію у програмі «Романенко. Бесіди» розглядає депутат Верховної Ради четвертого скликання Володимир Майстришин.

«Угода про транзит газу через Україну закінчується у 2024 році, і вже зараз потрібно думати: що ми будемо робити тоді? Варіант, що ми зупинимо «Північний потік-2», можна не розглядати. Але щось робити треба. Тим людям, які приймають рішення, я сьогодні раджу придивитися до цієї проблеми. Де газ створює одне робоче місце, там альтернативна енергетика створює шість. Тоді всі будуть зайняті роботою. А зараз ми просто платимо за газ, і гроші йдуть з України. Чому у нас, наприклад, не будують сміттєспалювальні заводи? Одна з причин – при слабкій економіці ніде взяти гроші на це. Їх можна було б взяти з тарифів на збір сміття, але ніхто не хоче збільшення цих тарифів», - говорить політик.

За його словами, такий завод міг би виробляти тепло і продавати його в місто.

«Наприклад, у Швеції міські автобуси заправляються синтез-метаном з біогазової установки. Шведи пишаються тим, що їхні автобуси їздять, фактично, на смітті. А вже ми у своїй країні тим більше могли б зробити таке», - вважає Володимир Майстришин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше економіст Юрій Атаманюк назвав щорічні втрати України від «Північного потоку-2».

Також Знай.ua повідомляв, що Володимир Зеленський і Ангела Меркель під час зустрічі обговорювали тему цього газопроводу.