Білоруський політик і економіст польського походження, президент Науково-дослідного центру Мізеса Ярослав Романчук, який нещодавно покинув Білорусь, у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів про свої взаємини з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

«Я і Лукашенко - це два антиподи, - говорить він. - Два полюси, два світоглядних протистояння. Тому що він - «совок», більшовик, ленінець, колективіст. Я ж за свободу, за людину, за демократію. По-людськи він може говорити «взяти, підняти». Знаєте, що таке «взяти»? Він проводить засідання, які дерева вирубувати навколо кільцевої дороги міста Мінська. Коли говорять про Бацьку, що «без мене картоплю перебрати не можуть» - це реальне життя і реальна ситуація. Директора Комаровського ринку в Мінську не можна призначити без погодження з Лукашенком. Анекдоти про Лукашенка - це не анекдоти, а бувальщина. Це ж не просто так!», - стверджує Романчук.

Минуло майже 25 років, і Лукашенко, і Україна, і Росія вивчили базовий урок економіки, продовжує він.

«Тому що коли Лукашенко говорив «взялися за яйця», він говорив «регулювати ціни: ми почали регулювати ціни, щоб яйця були доступними. Але сметана пропала». Регулювання - аксіома економіки. Ціни повинні бути вільними», - зазначає економіст.

Він критикує президента Білорусі за те, що він не змінює стиль керівництва і не розуміє світові економічні процеси.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Лукашенко - це приклад того, як ігнорування економічних законів призводить до трагедії, до деградації, до того, що влада стає небезпечною і токсичною для людей», - зазначає Романчук.

Як повідомляв Знай.ua, Рибчинський нагадав, що Кілери, які цинічно і нахабно повісили білоруського активіста в столичному парку, все ще знаходяться в українській столиці.

Також Знай.ua повідомляв, що Пелюховський у програмі «Культ особистості» висловив свою думку про особу президента Білорусі Олександра Лукашенка.