Керiвник проєкту COVID-сертифікатів Катерина Черногоренко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповіла про електронні COVID-сертифікати з точки зору європейської інтеграції. За її словами, це є певним виходом за рамки держави. Також вона розповіла, чи можна підробити COVID-сертифікат.

«Лікар вносить недостовірні дані і своїм підписом вносить собі доказову базу. Я завжди, коли з ними комунікую, кажу: нікому не давайте свій електронний підпис», - зазначила Черногоренко.

За словами експертки, лікар підтверджує факт вакцинації своїм електронним підписом, тому якщо хтось продав підроблений сертифікат вакцинації, то це дуже легко відстежується. Як вона зазначила, підробка сертифікату вакцинації – це вже справа правоохоронних органів.

«Чого взагалі прийшла ідея цифрових сертифікатів? Як на мене, це є вже справжня інтеграція. Можливо, це вже і є майбутнє Європейського союзу, коли будуть перебудовуватися такі моделі. Я вірю в те, що ми маємо переглядати підхід, коли на рівні держави є така автономність – ми маємо мислити ширше, виходячи за рамки держави», - підкреслила Черногоренко.

Як зазначила експертка, це фактично перший крок до Європейської моделі, яка буде означати, що Україна перебудовується.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малахов розповів, як влада чинить із захисниками України.

Також Знай.ua публікував слова Малахова: Світ рухається до того, що він буде строкатим.