Економічний експерт Олександр Гончаров у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих» розповів про важливість і перспективи України на світовому ринку. Також експерт розповів, чи був вдалим візит Зеленського у Вашингтон з економічної точки зору.

«Безумовно (візит вдалий з економічної точки зору, - ред.). Економічна складова дуже важлива і, на жаль, на неї звернули найменше уваги, але, тим не менш, перед від'їздом до Вашингтона президент вперше вимовив чудову фразу, що Україна – це країна ф'ючерсів», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, країна ф'ючерсів – це країна, яка націлена на нові фінансові інструменти, які здатні залучити в нашу країну інвестиції і створити розвинений біржовий ринок. На думку економіста, це важлива складова, щоб ми могли інтегруватися у світову систему біржової торгівлі.

«Ми там надзвичайно важливі. Якщо ми говоримо про розвиток АПК (Агропромислового комплексу, - ред.), то у нас за оцінками американських колег ринок оцінюється в 38 млрд доларів. Якщо ми створимо інфраструктуру і необхідну базу для розвитку біржового ринку, то центр продажу зернових в Східній Європі переміститься з Румунії в Україну», - підкреслив Гончаров.

Як зазначив експерт, біржові продажі – це цивілізовані правила гри, за якими працюють всі трейдери і експортери, а корупція відсутня, тому що вплив чиновника виключається. За словами Гончарова, це може створити потрібну репутацію українських ринків, щоб сюди пішов приплив іноземних інвестицій.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

«З інвестиціями приходять технології, висококласний менеджмент і ми стаємо інтегрованими у світову систему», - сказав Гончаров.

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, яка справжня мета держапарату.

Також Знай.ua повідомляв, що Гончаров заявив, що влада повинна не тільки обіцяти, а й реалізовувати.