У своєму блозі «Правки Полякова» депутат Антон Поляков розповів про деякі результати візиту президента України Володимира Зеленського в Білий Дім на зустріч з американським президентом Джо Байденом.

Він зазначив, що українська делегація не отримала бажаного результату з питань Північного потоку-2 і зміни позицій США в даному контексті.

«Другий важливий блок питань – членство в НАТО. І тут теж цілком очевидний і очікуваний результат. Глава МЗС заявив, що президент США повністю солідарний з позицією самого Альянсу – Україну там будуть раді бачити. Ось тільки конкретних термінів вступу нашої країни в НАТО Байден, як завжди, не озвучив. Акцентів на Донбасі – не тільки на «Мінську», як всі акцентують, а саме на Донбасі в цілому – не було, від слова зовсім. По Криму – теж пройшли по дотичній», - розповів Поляков.

Депутат зазначив, що помічник заступника держсекретаря США Джордж Кент, заявив, що вони не мають наміру призначати спецпредставника по Донбасу. За словами Полякова, примітно також те, що в Україні розганялася в цей час теза, що ми відходимо від Мінських угод і приступаємо до плану Б. Він допустив, що, можливо, за лаштунками Байден «дав благословення» Зеленському по цих темах.

«Зате ми отримали благословення від Штатів, на так званий «План трансформації» України, що подається як велике досягнення. На реформи в рамках цього Плану в цьому році США планують виділити близько $463 млн допомоги. За фактом же на нього треба в довгостроковій перспективі в 100 разів більше. Загалом, готуйтеся до програми «Велика трансформація». Штати підписалися під документом, який розповідає про просування в Україні демократії, верховенства права і справедливості і прав людини», - говорить Поляков.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що основні очікування України пов'язані з виділенням США кредитів в розмірі 3 мільярдів доларів.

Також раніше для Знай.ua Романченко розповідав, за яких обставин будівництво Північного потоку-2 може бути зупинено.