У програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих» економічний експерт Олександр Гончаров оцінив допомогу США українській економіці і заявив, що державі важливо почати впливати на утворення цін.

Гончаров розповідає, що за президентства Зеленського вперше з 1998 року ухвалили закон про трансформацію ринку в капітали, а також про створення нормативно-правової бази. У цьому плані, каже він, Сполучені Штати допомагають розвитку українській економіці вже давно. Експерт додає, що йдеться саме про створення законодавчої нормативно-правової бази для здійснення цивілізованих угод.

Як він повідомляє, технічна складова цього процесу має бути запущена вже до кінця року, тоді почнуть працювати фондова та універсальна біржа з трьома секціями, а також біржа деривативів. «Наступна позиція – це запуск інвестиційних фірм, як він прописаний в новому законі, який передбачає страхування ризиків. Фактично це централізація ліквідності і формування ціни на продукт», - розповідає Гончаров.

Гість програми пояснює, що зараз Україна ніяк не впливає на утворення цін, хоч цього потрібно домагатися, а експортери свої ризики завжди страхують. На його думку, Україна як фінансовий та товаро-біржовий центр Східної Європи зможе у такий спосіб підтягнути й інші держави.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров заявив, що Україна затребувана у світовій системі біржової торгівлі.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович розповів, як підприємства розвивають економіку.