Заслужений юрист України Марина Ставнійчук в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповіла, чому Міжнародний валютний фонд допомагає Україні.

Марина Ставнійчук розповіла, чому МВФ продовжує давати гроші Україні, хоча реформи не працюють.

“У кожної держави у світі є свій національний інтерес. Або система національних інтересів. І світові гегемони, і звичайні європейські країни, у кожному питанні, яке стосується їх співпраці з тією чи іншою країною — завжди перш за все керуються власними національними інтересами. І безперечно, що Україна з її серйозним природним потенціалом, з її серйозним людським капіталом — є величезним ласим шматком, який цікавий усьому світу”, - сказала Ставнійчук.

За її словами, Україна геостратегічно знаходиться в тому місці, де зустрічається схід і захід, південь і північ.

“У нас тільки на території нашої держави зафіксовано 3 чи 4 центри європейських. І точок, які визначають європейські центри… Це означає, що коли вирішують свої геостратегічні питання великі гравці у цьому світі, то Україна може бути цілком придатним полігоном для з’ясування цих стосунків… І українська влада весь час говорить, так ми ж воюємо за спільні інтереси європейські у цій війні. Росія має свої інтереси. Європейський Союз, НАТО, європейські країни, кожна по своєму, мають свої національні інтереси”, - додала юрист.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, на що МВФ дав Україні 2,7 млрд доларів.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко заявив, що в Україні немає промислової політики.