Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, чому гучний податковий законопроєкт №5600 викликав так багато критики і невдоволення українців.

Вона нагадала, що «ресурсний» законопроєкт №5600 викликав народне обурення. За словами Завальнюк, якщо його приймуть, це позначиться в першу чергу на звичайних українцях. Журналістка додала, що законопроєкт повинен усунути прогалини в Податковому законодавстві, посилити тиск на олігархів і залучати до держбюджету щорічно по 50 млрд грн.

«Цей закон критикують всі, як в Україні, так і за кордоном. Що ж з ним не так? Говорячи про спірні пропозиції, можна згадати пункт про можливість стягувати податковий борг за рахунок коштів в банку боржника без звернення до суду. Штрафи при цьому можна буде оскаржити тільки після їх оплати», - розповіла Завальнюк.

Журналістка додала, що, згідно із законопроєктом, при продажі за рік більше трьох об'єктів нерухомості потрібно буде заплатити прибутковий податок у розмірі 18% від вартості, в той час як сьогодні він становить 5%. За словами Завальнюк, законопроєкт пропонує скасувати і ПДВ-пільгу при продажі нерухомості на вторинному ринку.

Також, зазначає журналістка, в разі прийняття №5600 сюрпризи чекають фермерів – пільгова площа, продаж якої не обкладається податком в 18%, буде знижена з 2 до 0,5 гектар.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Крім того, з'явиться поняття «мінімального податкового зобов'язання» - мінімальної суми податку, яку фізична або юридична особа, що володіє земельною ділянкою або орендує її, буде зобов'язана заплатити. Сума складе менше 4,5% від оціночної вартості одного гектара. Взагалі закон №5600 буде доленосним для всієї країни. Якщо він вступить в дію, то малий і середній бізнес навряд чи переживе цю зиму», - заявила Завальнюк.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політичного експерта Миколи Спиридонова, законопроєкт 5600 спрямований в першу чергу проти пересічних українців.