У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк політичний експерт Тарас Загородній розповів про нову ідею нашої влади перебудувати хрущовки.

«Масові забудови хрущовок були в 60-х роках і їхній термін експлуатації в дійсності був 30 - 40 років. Тому що вони будувалися з дешевої сировини і як тимчасове житло. Насправді ця проблема виникла на початку 2000-х, тому що їхній термін експлуатації вже тоді вийшов. Навіть якщо зараз активно модернізувати хрущовки - це будуть в порожню витрачені гроші, шлях в нікуди», - повідомив він.

Загородній розповів, що хрущовки – це п'ятиповерхівки, а технології будівельні вже на стільки зросли, що на місці цих п'ятиповерхівок можна побудувати один великий висотний будинок, який буде займати менше місця при більшій кількості житла. Відповідно люди зможуть отримати хороше житло, вважає він, адже хрущовки це дуже маленькі квартирки, в яких важко розвернутися.

«А люди могли б отримати більш комфортабельне житло і в цьому раціональна думка є. А розплачуватися з забудовником за схемою, яка обговорювалася ще у 2000-х, якраз територією, яку він отримує. Умовно кажучи, забудовник один будинок будує для тих людей, які можуть переселитися, а отримує ділянку з п'яти хрущовок, де він може будувати житло, на якому буде заробляти гроші. І це в принципі робоча схема, але питання чи буде вона у нас працювати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що термін експлуатації панельних хрущовок підійшов до кінця.

Також раніше для Знай.ua Кушнірук розповідав, що у нас споживання електроенергії значно зросло, а система залишається стара.