Аналітик Українського інституту майбутнього Ілія Куса в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, що президент України Володимир Зеленський хоче отримати від зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Ілія Куса розповів, чому Володимир Зеленський хоче зустрітися з Володимиром Путіним.

"Це все пов'язано з щирим бажанням президента зрушити з мертвої точки переговорний процес. (Зеленський хоче зустрітися з Путіним, - ред.), це його ініціатива була ще навесні. Вони ж ще навесні про це почали говорити, коли була ескалація з боку Росії, почали стягувати війська до кордону. І він тоді почав говорити про те, що ось непогано було б провести двосторонній саміт", - сказав Куса.

За його словами, цю ідею кілька місяців опрацьовували влітку, але зараз вона зупинилася.

"Заглухла в основному через росіян, вони самі не хочуть. Ну, як не хочуть, вони хочуть, але там дуже специфічна позиція. Путін говорив влітку, що він як би не проти зустрітися... Інше питання, що їх позиція полягає в тому, що вони хочуть зустрітися, але не говорити про Донбас і Крим. Що Зеленського взагалі не влаштовує. Тому що вся суть і його мета, це він вважає, що через двосторонню зустріч з Путіним він чогось доб'ється в цих питаннях", - додав Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Він зазначив, що зараз влада знову намагається підняти цю тему, тому що бачить, що переговори зайшли в глухий кут.

Як повідомляв Знай.ua, експерт заявив, що США можуть допомогти процесу звільнення полонених громадян України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку політолога, зустріч із Зеленським була для Байдена вимушеною, а не бажаною.