У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів, що потрібно змінити в економіці України, щоб не брати кредити.

«Потрібно провести реальну детінізацію економіки, тому що в тіні перебуває приблизно 2 -2,5 бюджету України. Нам потрібна судова реформа, тому що без судової реформи не підуть інвестиції і сюди не прийде дійсно великий капітал. Україні потрібна освіта, тому що кадри вирішують все в наш час і зрозуміла кредитно-банківська система» - сказав він.

Бізяєв сказав, що треба, щоб НБУ був дійсно Національним банком України, а не Національним банком, який обслуговує інтереси інших держав або якоїсь приватної групи людей. У нинішній сировинній моделі економіки України, вважає він, глобальних проривів зробити неможливо. Сировинна модель економіки себе вичерпала, впевнений він, і на плаву їй допомагають триматися тільки сировинні ножиці.

«Криза для сировинної економіки це не тільки проблема, але і її рішення. Але рано чи пізно ці сировинні ножиці закінчаться, і тоді ми будемо мати глобальні проблеми. Тому що зараз тільки два типи економіки є успішними - це цифрова та інноваційна, а у нас немає ні цифрової, ні інноваційної», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бортника, що тарифна проблема буде однією з ключових і найбільш гострих восени.

Також раніше для Знай.ua Гаврилечко розповідав про критерії кредитів.