Колишній депутат 8-го скликання та кандидат фізико-математичних наук Віктор Вовк у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, що заважало розвитку України усі 30 років незалежності. За його словами, жодна влада не зробила внеску у формування української нації.

«Нам не вдалося оперативно сформувати конкурентоспроможну українську націю. За ці 30 років, які проминули від часу відновлення незалежності, світ рвонув уперед, а Україна значною мірою залишилася на узбіччі. Жодна влада за 30 років не мала адекватного стратегічного мислення», - підкреслив Вовк.

На думку експерта, влада не зробила внеску у формування нашої нації та при кожній новій владі ми дедалі більше відставали від сучасного світу.

«Яке місце ми займаємо у світовій економіці? Ми досі не відновили свій обсяг ВВП, який мали у 1991 році. За цей час світ зріс за поточним курсом долара у 3,7 раза, а за паритетом купівельної спроможності у 4,4 раза, тобто абсолютно коректно стверджувати, що світ виріс у 4 рази», - підкреслив Вовк.

За словами експерта, це відбулося, тому що ми не довели справу до кінця, проголосивши незалежність. Як розповів Вовк, ми дозволили комуністичній номенклатурі, червоним директорам та залишкам мережі КДБ привласнити державу, що призвело до маргінесу цивілізаційного розвитку.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Щерба високо оцінив роботу Міністерства закордонних справ.

Також Знай.ua публікував слова Щерби, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.