Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко заявила, що зараз пів світу в повенях, пів – у пожежах. У програмі «Акценти» з Тетяною Резвін вона назвала причини цих подій.

Як зазначає експерт, зміну клімату можна спостерігати вже останні 10 років. «І ці зміни клімату полягають не лише у цих стихійних природних катастрофічних явищах, не лише в зміні температури…», - підкреслює вона. Гостя програми зауважує, що політики і бізнесмени іноді висловлюються щодо цього вульгарно або ж з іронією.

Насправді ж, пояснює Тимочко, зміна клімату загрожує самому існуванню живих організмів, екосистем і навіть людства. «Відбувається деградація цілих екосистем, які вже зараз не витримують такого навантаження від людської діяльності», - каже гостя програми.

Також вона зазначає, що не варто примітивізувати і проводити пряму залежність між промисловими викидами в атмосферу і повенями з пожежами. «Ці викиди в атмосферне повітря, розорювання земель, знищення зелених насаджень в глобальному вимірі призводить до підвищення світової температури, яка в свою чергу призводить до збоїв у традиційному розподілі погодних умов», - пояснює Тимочко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тимочко розповіла, чи ведеться в Україні боротьба зі зміною клімату.

Також Знай.ua писав про те, що виявлено численні порушення природоохоронного законодавства на ПрАТ «Північний ГЗК».