Політолог Тарас Загородній у своєму блозі розповів про позитивні пункти поїздки Зеленського у Вашингтон. За його словами, план Путіна не спрацював: Байден не став вмовляти Україну на Мінські угоди в російській інтерпретації.

«З хорошого – візит все-таки відбувся. Як би ми не ставилися до США, але прийом в Білому домі, є прийом в Білому домі. Ми все-таки входимо у коло інтересів США, як би не хотілося нашим недругам. Те, що на зустріч було виділено 2,5 години, а не 15 хвилин, говорить про те, що це хороший термін, щоб обговорити всі питання, які нам необхідні», - зазначив Загородній.

На думку експерта, більшою мірою це була ознайомча зустріч, щоб зрозуміти, в якому стані знаходяться наші відносини. Як зазначив Загородній, Байден не зажадав від України виконання Мінських відносин в інтерпретації Росії, чого дуже сильно добивалась Росія на зустрічі в Женеві.

«План Путіна, що «давайте ви будете вмовляти Україну діяти відповідно до наших вимог», не спрацював. Були підписані угоди щодо оборони – це зараз головне для нас питання, тому що в зв'язку з будівництвом Північного потоку-2 у нас виникають питання про нашу безпеку», - підкреслив Загородній.

За словами експерта, ймовірність нападу, якщо через українську ГТС не буде йти газ, зростає, тому питання оборони для нас дуже важливе.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, чому Захід нас не може звинувачувати в бездіяльності в боротьбі з корупцією.

Також Знай.ua публікував слова Загороднього: Держава впевнена, що ви щось хлопці зажрались.