Після зустрічі президентів України та США анонсували масштабну співпрацю у сфері економіки та домовленості щодо оборони. Свою думку щодо цього висловив депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова».

За словами ведучого, точно на зустрічі із Байденом Зеленський домовився лише про новий пакет допомоги щодо безпеки на суму 60 мільйонів доларів. Тим не менш, каже він, для США це насправді мізерна сума і до того ж вона є не стільки допомогою, скільки утриманням американського воєнпрому в Україні.

Окрім цього, Поляков радить не забувати про афганські події. «Нам 60 мільйонів, а в Афганістан вливались мільярди, і що в результаті? Тут владі варто було б поставити собі питання, а воно того варте?», - міркує політик.

Всім іншим домовленостям, каже він, бракує конкретики. У приклад Поляков наводить позначення партнерських пунктів та стратегічних угод щодо кібербезпеки, обміну розвідданими, енергетики та протидії РФ. До того ж, підкреслює депутат, не підписано жодних конкретних договорів по енергетичній та військовій сфері. «Все це дає Штатам широкий простір для невиконання або гальмування за заявленими напрямками», - підкреслює він.

Також Поляков повідомляє, що США виділять для підтримки України 3 мільярди доларів від Експортно-імпортного банку (EXIM) США. «За їх словами – підтримки, а в нашому розумінні – чергового кабального кредиту. Так, і це всього лише обіцянки й наміри», - підкреслює політик. Аналогічна ситуація, додає він, і з меморандумом з атомних енергоблоків на 30 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Поляков розповів, що на зустрічі у Вашингтоні про Крим говорили дотично.

Також Знай.ua писав про те, що Гончаров високо оцінив допомогу США українській економіці.