У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса прокоментував заяви української влади про візит Байдена.

Як каже Куса, вся справа у необхідності створювати якісь очікування, плекати мрії та давати обіцянки. «Створюються очікування, їх тримають до моменту часу Х, потім щось відбувається – там вже неважливо, як воно там відповідає чи не відповідає очікуванням, і знову створюються нові очікування», - пояснює він.

За словами експерта, так в принципі працює українська політика, а насправді ані Байден, ані його оточення не надто зацікавлені в тому, щоб приїжджати в Україну. «Я не виключаю, що він приїде... Можливо, просто на даний момент у нього немає зараз ні часу, ні, чесно, бажання, ні ресурсів на те, щоб зараз це все готувати», - міркує Куса. До того ж, додає він, Сполучені Штати зараз мають інші пріоритети, а Байден зайнятий іншими проблемами.

На думку гостя програми, візит Зеленського у Вашингтон пройшов непогано, але обіцянки відповідного приїзду Байдена – зайві, адже щодо цього не було жодних домовленостей.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що американська сторона прийняла українську делегацію не з усією серйозністю.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, які відмови отримала Україна в США.