Підвищення податків для бізнесу, яке пропонує влада законопроектом 5600, спровокує економічну стагнацію та скорочення робочих місць. Про це заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Якщо говорити про законопроект № 5600, то це, вибачте, вирішили обкласти податками тих, хто працює. Малий, середній бізнес у разі ухвалення в такій редакції цього законопроекту кінцево піде в тінь, а великі підприємства, які не можуть працювати в тіні, вони звичайно будуть скорочувати робочі місця. І від цього програє українська економіка», - зазначив Цимбалюк.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Він також наголосив, що промисловість дає роботу сотням тисяч українців, тож в разі кризи на підприємствах, ці люди залишаться без роботи та засобів для існування. Окрім того, підвищення податків для бізнесу спровокує тотальне зростання цін, що також матиме негативний вплив на економіку і соціальну ситуацію в країні.

«Підуть ціни вверх і це відіб’ється на кінцевому споживачу, подорожчає все. Від квартир, завершуючи іншими продуктами і продукцією», зазначив Цимбалюк.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу (№5600), який передбачає підвищення податків для бізнесу, зокрема ренти на видобуток залізної руди.

Михайло Цимбалюк, депутат Верховної Ради України IX скликання
Михайло Цимбалюк, депутат Верховної Ради України IX скликання

Раніше економічний експерт Борис Кушнірук заявив, що в умовах падіння світових цін на метал та руду є неприпустимим підвищувати податковий тиск на підприємства ГМК, на його думку, зараз влада має підтримати експортерів та стимулювати зростання внутрішнього попиту на їх продукцію.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політичного експерта Миколи Спиридонова, законопроєкт 5600 спрямований в першу чергу проти пересічних українців.