Філософ, політолог Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів, що відбувається в Росії.

«Мені здається, нам важливо розуміти, що буде відбуватися з тією Росією, яка так зараз ігнорується в експертній та аналітичній сфері. На мій погляд, поворот в економіці, поворот в системі управління, який там відбувається, пов'язаний не просто з нафтодоларами і їхніми витратами або газодоларами... Дійсно йде велике перезавантаження особливої концепції розвитку Росії як континентальної держави», - каже експерт.

За його словами, протягом декількох століть Росія переважно розвивалася як імперія кордону і околиць.

«Величезне євразійське тіло Росії в силу різних причин – і економічних, і демографічних, і технологічних – залишалося таким ось як консервна банка, яка зберігалася для майбутнього», - сказав Єрмолаєв.

Він зазначив, що Росія завжди була предметом суперечок – чи стане вона в підсумку азійською або ж буде тяжіти до Європи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Але зараз, на мій погляд, те, що відбувається, це не просто легковажно поворот на Схід. Тут більше. Мені здається, що в Росії, з огляду на заявлену стратегію нового просторового планування, дійсно формуються передумови для створення збалансованої євразійської держави в центрі континенту», - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Єрмолаєв заявив, що стійкість – це не тільки економічні показники.

Також Знай.uа писав, що Єрмолаєв розповів про причини, що заважають провести перепис населення в Україні.