У новому випуску програми «Що далі?» на каналі ZNAJ24 з ведучою Вікторією Панченко політичний експерт політолог Руслан Бізяєв розповів про можливе загострення конфлікту на Донбасі і можливі дії Росії.

«Дійсно, дуже багато говорять, що цієї осені-зими можливе загострення на Донбасі і це, напевно, буде найсильніше загострення за останні сім років, якщо воно відбудеться. І в такому випадку, мені здається, що Росія братиме участь в цьому конфлікті. А все тому, що ситуація на Донбасі зайшла не просто в глухий кут, а вона зайшла у гострий глухий кут», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що фактично питання стоїть в тому, виконувати Мінські угоди або не виконувати. У разі якщо будуть виконані Мінські угоди, впевнений він, це девальвує більшу частину еліт в Києві, Донецьку та Луганську. А для того щоб зберегти статус-кво, треба загострення, вважає він, причому таке, щоб воно було на перших шпальтах усіх світових газет, і світові лідери виступали посередниками у цьому конфлікті.

«В Україні є частина еліт, яким теж вигідне загострення на Донбасі – це ті, хто не своїм голосом кричать, що треба виконувати Мінські угоди і ті, які не своїм голосом кричать про червоні лінії. Але політиків судять не по тому, що вони говорять, а по тому, що вони роблять. Тим більше фактор загострення на Донбасі - це можливий тригер внутрішньополітичного протистояння і дуже серйозний. Тому треба розглядати ситуацію в комплексі», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Курбана, що шальки терезів хитнулися в ту сторону, що Америці вигідно не загострювати відносини з Росією.

Також раніше для Знай.ua Карасьов розповідав, чи піднімалося на зустрічі Байдена і Зеленського питання стримування Росії.