Політолог Олексій Якубін у програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» розповів, чого очікувати в найближчому політичному сезоні.

«Ми насправді перебуваємо на старті нового політичного сезону. У нас зазвичай вважається старт чи з 24 серпня, чи з початку роботи парламенту... І мені здається, що цей політичний сезон несе в собі певні, скажімо так, точки, які можуть вести до змін в цілому», - каже експерт.

За його словами, питання майбутнього уряду є відкритим.

«Тому що так чи інакше, але це уряд, який другий рік працює без програми. Це дивно... Бо виходить, що ми не можемо тим самим навіть провести якусь верифікацію. Тобто вони, виходить, самі можуть призначати свої критерії роботи, розповідати, успішні вони або неуспішні... Тому що програми ж немає, щоб їх порівняти. І, чесно, мене дивує, чому так спокійно до цього ставиться однопартійна більшість», - сказав Якубін.

Він зазначив, що саме монобільшість мала вказати уряду, що так працювати не можна.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Мені здається, просто з боку Банкової їм сказали, що «ну а навіщо програма? Програма ж тільки зв'язує руки», - підкреслив політолог.

Також Якубін нагадав, що Кабмін прийняв програму Україна-2030. На його думку, це дуже зручно, адже чинний уряд вже не буде відповідати за її виконання.

Як повідомляв Знай.uа, Якубін пояснив, чому США передали українські питання Німеччині.

Також Знай.uа писав, що Бізяєв пояснив, за яких умов Кабмін можуть розпустити.