У своєму блозі «Таран Vlog» політолог Віктор Таран прокоментував проміжний результат візиту українського президента, назвавши деякі негативні та позитивні моменти.

Таран зазначив, що візит Володимира Зеленського в Вашингтон можна охарактеризувати однією фразою – відсутність видимого результату – також результат.

«Підсумки візиту потрібно робити, аналізуючи статус візиту. Це був просто робочий візит. Під час таких поїздок не відбувається проривів і не підписують вікопомні документи», - заявив Таран.

На думку політолога, рівень підготовки української сторони до цього візиту був слабким. За його словами, проєкт презентації українських інвестпроєктів на 277 млрд доларів виявився провальним, оскільки презентувати подібні речі в аудиторії, де немає жодного серйозного представника бізнесу – це відлякування потенційного інвестора.

Крім цього, він прокоментував підписання контракту з компанією Westinghouse про будівництво п’яти нових атомних реакторів на 25 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Чи цей контракт потрібен нам? Безумовно так. Але чи цей контракт є один з найкращих шансів для Westinghouse уникнути фінансового краху? Це також правда, адже компанія знаходиться в кризовій фінансовій ситуації. І по кожному з підписаних меморандумів, ми можемо знайти такі амбівалентності. Щодо спільної політичної заяви США та України. Все, як і очікувалось. Зважена заява, без дипломатичних сюрпризів, але в цілому позитивна для нас», - вважає Таран.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що американська сторона прийняла українську делегацію не з усією серйозністю.

Також Знай.ua писав про те, що Поляков розповів про деякі результати візиту Зеленського в Білий Дім.