У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін політтехнолог Олександр Курбан поділився своєю думкою, що ж все-таки відбулося в Афганістані.

«Усі вважають, що США зазнали поразки і втекли з Афганістану, а це не так. Річ у тім, що США, програвши цивілізаційно, стратегічно, зараз намагаються отримати тактичні переваги. Тобто зараз США, знявши з себе економічну, військову та політичну тяжкість Афганістану, переклали її на найближчі країни. Що таке Талібан в керівництві Афганістану - це проблеми у Росії в Середній Азії, це проблеми в Ірану», - розповів він.

Курбан сказав, що Талібан в Афганістані створить проблеми Китаю, під владою якого перебувають уйгури, а мусульмани і таліби дуже захочуть допомогти своїм побратимам. Це ще й проблеми з Туреччиною, вважає він, тому що Туреччина має великі види на Центральну Азію і хоче там стати гегемоном. Виходить, що Афганістан - це дуже складний клубок проблем, упевнений він, який США переклала на плечі своїх потенційних і реальних геополітичних противників, зробивши дуже тонкий хід.

«Америка зараз не офіційно завдяки різним інструментам, у тому числі і гібридним, буде впливати на ситуацію в Афганістані. Я думаю, що там є певні рамкові домовленості і за допомогою теорії геополітичного стримування і технології рефлексивного управління, США буде керувати цією ситуацією. І отримає зі зміни цих розкладів дуже багато позитивних речей. Зокрема, це буде досить сильний удар по Китаю в регіоні і по Росії, що дасть дуже багато переваг на міжнародному політичному рівні», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що президент України поїхав з певним набором побажань до США.

Також раніше для Знай.ua Бортник розповідав, що візит Зеленського в значній мірі пройде в афганській тіні.