Політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський у своєму блозі «Ще не вмерла» прокоментував візит українського президента до США, який, на його думку, приніс несподівані і позитивні результати. Політик виділив основні із них.

«Як не дивно, цілком формальний здавалося б візит українського президента до США приніс несподівані і цілком позитивні результати. Було підписано аж 20 двосторонніх стратегічних угод», - зазначив Рибчинський.

Він виділив Рамкову угоду в оборонній сфері, яка значно розширює можливості української армії в контексті отримання новітніх зразків американської летальної зброї. Крім цього, за словами Рибчинського, заплановано розвиток взаємодії з Пентагоном ще у 11 напрямках військової діяльності. Політик додав, що домовлено про посилення обміну даними між розвідувальними спільнотами.

«Саміт приніс термінові гроші, що були вкрай необхідними для усіх сфер життя країни. США вже найближчим часом долучаться до процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Це те чого так боялися в Кремлі. Україна також попросила про підтримку у звільненні полонених і ця підтримка Білим домом вже надається. Україна домовилася із NASA про співпрацю у космічній галузі. Це означає, що КБ Південне і Південмаш будуть незабаром просто перезавантажені новими замовленнями», - розповів Рибчинський.

Крім цього, за словами політика, фактично відновлено роботу Комісії стратегічного партнерства між США та Україною, а також підписано угоду між «Укроборонпромом» і гігантом Lockheed Martin, а також іншими двома технологічними компаніями на $2,5 млрд.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«І ще деякі таємні угоди, озвучувати які поки що не можна та й просто немає сенсу», - зазначив Рибчинський.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що американська сторона прийняла українську делегацію не з усією серйозністю.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, які відмови отримала Україна в США.