Що Україна може зробити, щоб зацікавити в собі США? Свою думку про це у програмі «My.ua» висловлює політичний експерт Ілія Куса.

«Україна була б цікава для США, якби розвивала відносини з Китаєм. Якби ідея Арестовича про поворот до Китаю отримала розвиток, тоді б нам було чим грати. Але на китайському напрямку у нас провал. Більша частина великих контрактів між Україною і Китаєм або провалена, або заморожена, або перейшла в розряд судових позовів. При цьому Китай – головний торговельний партнер України, але у нас з ним не розвиваються відносини. Вони тримаються тільки на величезному товарообігу, на тому, що ми експортуємо в Китай багато сировини. Завдяки цьому наші експортери, в тому числі держава, утримують хороші позиції та отримують доходи. Але глибоких політичних контактів з китайським керівництвом у нас немає», - говорить експерт.

Також, за його словами, таких контактів немає між елітами наших країн. Немає в Україні й великих китайських інфраструктурних проєктів.

«Десять років тому ми підписали з Китаєм договір про стратегічне партнерство, але він дотепер не виконується. Китайці збиралися розвивати інфраструктуру і транспортні комунікації, в основному в південних областях України та в Криму. Крим у 2014 році був виведений за дужки, але все інше як і раніше зберігає актуальність», - зазначає Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше дипломат Віктор Трюхан дав рекомендації щодо розвитку українсько-китайських відносин.

Також Знай.ua повідомляв, що футуролог Олексій Толкачов порівняв успіхи України та Китаю за останні 30 років.