У своєму блозі «Історичні Хроніки» політолог Руслан Бізяєв розповів про події, що передували початку Другої світової війни.

«Німеччина у 1939 році до війни була катастрофічно не готова. Найбілш ранній термін готовності – не раніше літа 1943 року. І це за умови, що вдасться розбити своїх противників поодинці. Спочатку Франція. Британію навесні 1939 Гітлер ворогом не вважав», - каже Бізяєв.

За його словами, вірний друг Гітлера Гесс цитував його слова про те, що англійці – братський народ, а тенета братерства треба зміцнювати. Тим більше, додав політолог, у Німеччині не було ні приводу, ні причини воювати проти СРСР, про що Берлін недвозначно сигналізував Москві починаючи з осені 1938.

«Після Мюнхена Гітлер запропонував Польщі врегулювати спірні питання, що виникли після підписання принизливого Версальського миру. Суть: Німеччина 24 жовтня 1938 р. запропонувала Польщі врегулювати проблеми Данцига і «польського коридору» на основі співпраці в рамках Антикомінтернівського пакту», - зазначив Бізяєв.

Він розповів, що Варшаві пропонувалося погодитися з включенням Данцига до складу Третього рейху, дозволити будівництво екстериторіальних шосейної і залізної доріг через «польський коридор» і вступити в Антикомінтернівський пакт. Зі свого боку, відзначає Бізяєв, Німеччина була готова продовжити на 25 років угоду від 1934 року і гарантувати існуючі німецько-польські кордони. За словами політолога, німецькі вимоги були, в загальному і цілому, справедливі і могли бути вирішені мирним шляхом.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Але полякам було не до цих дрібниць. Якраз в цей час у Варшаві розроблялися плани спільного з Румунією вирішення «українського питання» шляхом відторгнення Української РСР від Радянського Союзу і активізацію антирадянської політики в Закавказзі. Любили польські керівники поміркувати і про слабкість Радянської Росії», - говорить Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, раніше Бізяєв розповів про створення Союзу поляків.

Крім цього, для Знай.ua Бізяєв розповів про бурхливий розвиток армії Радянського Союзу в 30-х роках ХХ століття, яку називали найсильнішою в Європі.