У своєму блозі «Історичні хроніки» політолог Руслан Бізяєв розповів про бурхливий розвиток армії Радянського Союзу в 30-х роках ХХ століття, яку називали найсильнішою в Європі.

Він нагадав, що влітку 1940 року весь прогресивний світ вважав СРСР порушником міжнародного права, як і Німеччину. Але, зазначає політолог, не США, адже індустріалізація в СРСР не відбулася б без технічної і часом фінансової допомоги Америки, як і якісне зростання міці РККА. Тому до 1932 року стан радянської армії став поліпшуватися.

За його словами, у 1932-му році вперше в світі в СРСР були створені самостійні рухливі з'єднання нового типу - механізовані корпуси. Вони призначалися для вирішення стратегічних завдань у рамках "Глибокої Дії". Політолог додав, що на 1934 рік було вже чотири таких корпуси, в кожному корпусі - 560 танків, 214 бронеавтомобілів, 410 мотоциклів, 207 автомашин, 60 гармат і 12 літаків. Він зазначив, що на озброєнні було 3500 тільки гарматних танків.

«Але ж це далеко не все. Свої танки мала і Червона кавалерія. І не поштучно. У складі кожної КД за штатом було 54 танка. І це в той час, коли у Гітлера кількість танків вимірювалася двозначним числом, а про якість краще помовчати», - зазначив Бізяєв.

Він додав, що так само активно розвивалися і інші види військ. СРСР навіть відкрито кликали Вермахт помірятися силами де-небудь на «нейтральному полі». Бізяєв зазначив, що воювати проти СРСР з одного боку і Британією з Францією з іншого Гітлер не міг, навіть при мовчазній згоді Польщі.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

«Наш перший в світі пролетарський повітряний флот в 1937 році мав на озброєнні 8139 літаків. Через два роки у Німеччині їх буде всього 4039. Потужність "червоного гіганта" розумів багато хто. Наприклад, той же Гудеріан у своїй книзі "Танки-вперед", випущеній в 1937 році, без жодних вагань називав РККА найсильнішою армією в Європі», - заявив Бізяєв.

Раніше Бізяєв розповів про підписання Вашингтонської угоди і початку гібридного настання на Британію.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що початок війни еліт може супроводжуватися звичними для нас інвестиціями в бурхливі соціальні процеси.