Політолог Руслан Бортник у прямому ефірі на каналі «Знай 24» розповів, як насправді формується середня зарплата. За його словами, нинішній високий рівень заробітної плати сформований через підвищення зарплат чиновникам.

«В середньому за два роки витрати на зарплати чиновникам виросли на 50%. Дійсно, жесть. І коли нам показують високий рівень середніх зарплат в Україні – так він формується з цього», - зазначив Бортник.

За словами експерта, високий рівень середніх зарплат в Україні формується не тільки через «Нафтогаз» і інші державні підприємства, а саме за рахунок високих зарплат чиновників.

«У нас силовики в НАБУ отримують від 40 до 100 тисяч гривень у місяць. Знаєте, як рахується середня зарплата? Є зарплата чиновників, а цю зарплату отримують 700-800 тисяч осіб. Є зарплата бюджетників, а є зарплата іншого сегмента – дуже низька (4-5 тисяч гривень) і з цього формується середня заробітна плата», - підкреслив політолог.

Як зазначив експерт, в облік середньої зарплати йдуть всі сегменти людей по зарплаті, але, на думку політолога, середня зарплата піднялася саме за рахунок підняття зарплати чиновникам, а не всім сегментам.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник пояснив, чому небезпечно міняти внутрішньополітичний курс України.

Також Знай.ua публікував слова Рибчинського: Україна домовилися з NASA про співпрацю в космічній галузі.