У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін ексзаступниця міністра охорони здоров'я України Наталія Лісневська розповіла, чи буде в Україні повний локдаун.

«На сьогоднішній день до локдауну потрібно готуватися і не тільки тому, що у нас є питання до вакцинації або питання з медичною системою. Готуватися до локдауну слід, тому що, незважаючи на те, що карантин в Україні не знятий, він існує, але його ніхто не дотримується. Форми і способи поширення коронавірусу не перетинаються. Люди дуже втомилися від карантину і тому практично не дотримуються карантинних заходів», - підкреслила вона.

Лісневська сказала, що по її відчуттях швидше за все локдаун буде не раніше листопада за темпами захворюваності, які ми маємо зараз, раніше в ньому не буде сенсу. Локдаун потрібен тоді, впевнена вона, коли навантаження на медичну систему стає непідйомним і треба трохи її розвантажити. Ковід - це не просто захворюваність, вважає вона, тому що статистика захворюваності може бути досить високою, але з легкої і середньої тяжкості не вимагає госпіталізації.

«При цьому завантаженість лікарень буде не такою високою, і медична система буде з цим справлятися, в цьому випадку локдаун абсолютно не потрібен. В цьому випадку потрібно посилення якихось карантинних заходів, більше роз'яснювального характеру, а може певного примусового характеру, якого у нас ще не було, але локдаун не знадобиться. Виходячи з завантаженості медичної системи і непоганих темпів вакцинації, які у нас відбуваються, я думаю, що раніше листопада в локдауні точно не буде необхідності», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися.

Також раніше для Знай.ua Кравченко розповідав, що насправді, у вакцини перше і основне - це безпека.