У програмі Сергія Дойка «Особистість» перший Генеральний прокурор Віктор Шишкін заявив, що у 1991 році в України з’явилося завдання позбутися імперської ієрархії.

Як розповідає гість програми, після виходу України з Радянського союзу потрібно було позбуватися імперської ієрархії та писати українське законодавство. «У Конституції 1991 року, як тільки була проголошена незалежність, слово «УРСР» прибрали. І закон був один: Закон про прокуратуру СРСР», - каже Шишкін.

Він зазначає, що в Акті проголошення Незалежності України, який підготувала Асоціація народних депутатів, були найважливіші документи. «І тут є згадка про Закон про прокуратуру, який ми за два місяці написали. П’ятого листопада 1991 року його прийняли. Шостого прийняли Дисциплінарний Статут і про структуру», - розповідає гість програми.

Далі Шишкін детальніше зупиняється на самому процесі прийняття нового законодавства. Зокрема, каже він, поряд із законом приймалася постанова про порядок його введення, окрім цього, давали термін на організацію.

Також гість програми розповідає про закони щодо транспортних прокурорів: «Транспортний прокурор не підпорядковувався Прокурору республіки. Він підпорядковувався лише Москві». Як він зазначає, Південно-Західна транспортна прокуратура охоплювала і пів України, і Молдову, а Чорноморського флоту – Україну, Росію та Грузію. «Таким чином, той прокурор об’єктивно не міг бути підпорядкований Прокурору республіки», - пояснює Шишкін.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Спецпрокурорам, зазначає він, доводилося наглядати за військово-промисловим комплексом. Зокрема, каже гість програми, спецпрокурор на «Південмаші» був у Кучми. «Це не спецпрокурори за тюрмами, як дехто у нас вважає. Це у Горбуліна треба спитати, він був військпредом, і там ще був прокурор, який наглядав», - підкреслює Шишкін.

Як повідомляв Знай.ua, Вовк заявив, що у 1991 році ми не довели справу до кінця.

Також Знай.ua писав про те, що Вовк розповів, що СРСР розвалився через інноваційний розвиток.