У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24» політолог Олексій Якубін пояснив рішення Верховної Ради закрити програму деолігархізації.

Гість програми повідомляє, що програму деолігархізації закрили, навколо неї почалася боротьба і вже зараз внесли багато поправок. «Я не думаю, що олігархи, або ті, кого у нас називають олігархами, вони сильно злякалися від цього законопроєкту», - зазначає він.

Експерт пояснює, що зараз в Україні РНБО зосередила у своїх руках велику владу: вона виконує функції і судової, і виконавчої гілки. Як каже Якубін, жоден український олігарх не хоче, щоб його ім’я потрапило у список. «Сьогодні ти потрапив в список, а завтра тобі скажуть: «Ти знаєш, а твоє майно теж під санкціями», - констатує він.

А відтак, каже він, законопроєкт можуть саботувати, а це викличе невдоволення Офісу президента. «Ось це може стати однією з точок, які можуть привести цей парламент... В одну з точок неповернення. Тобто, може так статися, що попросту не вистачить голосів за цей закон у другому читанні», - міркує Якубін.

У такому разі, підсумовує політолог, президент постане перед вибором: або розпустити парламент, або погодитися з цим рішенням.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін заявив, що в проєкті бюджету є багато скандальних моментів.

Також Знай.ua писав про те, що Якубін розповів про початок нового політичного сезону в Україні.